Tips & Fakta » Vinyl och 78 varv

Vinyl och 78 varv - intro

Det finns en hel del kunskap om vinyl och 78 varv som gått förlorad under alla år med CD. För oss som var med på den tiden så är det mycket som är självklart men som inte alls är självklart för dig som kanske inte ens var född då.

Vi har därför tillbringat en hel del tid att skriva små förklaringar i e-mail till kunder som undrat över hur det egentligen förhåller sig med LP-spelare och LP-skivor. För att inte tala om alla frågor om 78:or som numera kommer fler och fler.

De allra vanligaste frågorna och svaren på dessa hittar du i en särskild avdelning för vanliga frågor. Du hittar också förhoppningsvis svaren på en stor del av dina frågor vad gäller hur man får igång eller renoverar en gammal skivspelare, vad som "menas" med en Riaa, hur man monterar en pickup och olika pickupfästen, hur man ställer in nåltrycket osv.

Vinyl och 78 varv har fått en ny filmsektion. Här har vi procducerat filmer som visar hur man tar hand om och renoverar sin skivspelare. Först ut är filmer om Dual cs505 men det kommer komma filmer om fler spelare.

Vi hoppas denna lilla avdelning skall bli till nytta och glädje för dig och alla andra intresserade. Vi tar dock inte något ansvar för resultatet av tips på denna hemsida. Du gör allt på egen risk även om vi gjort allt som står i vår makt att minimera felaktigheter och risk för missförstånd.