Tips & Fakta » Tips

Tips för bättre ljud

I denna lilla avdelning kan du läsa diverse modifieringstips och andra tips som jag tycker kan vara bra att känna till om man gillar att försöka få ut det mesta ur sin anläggning.

Vi hoppas du kommer få god användning för tipsen och att du därmed får bättre ljud utan att det kostar skjortan.

Du kommer se att en del artiklar kommer från gamla källor, vissa från sent 80-tal osv. I dessa fall finns inte apparaterna eller annat som beskrivs kvar att köpa. Principen bakom modifieringarna är dock fortfarande aktuella. Som en stor tänkare en gång sa: "Ohms lag förändras inte så ofta."


Observera att vi förutsätter att du vet vad du gör, att du har tillräckliga kunskaper för att inte ställa till det osv osv. Vi tar inget ansvar för resultatet av de tips som du får på dessa sidor - du gör allt på egen risk. Du ska också vara beredd på att garantier sätts ur spel av vissa av tipsen.

Med detta sagt så kan jag också säga att vi inte tipsar om annat än det vi själva haft stor glädje av. Dvs det är inte oprövade råd du får utan tips byggda på egen erfarenhet och därmed tips som varit till glädje för oss själva. Att själv kunna - ofta med enkla medel - förbättra ljudet från en anläggning är för många en källa till stor glädje. Välkommen i "klubben".