Inkl. moms |   Exkl. moms
Facebook Följ oss på Facebook
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Shoppen » Tillbehör till skivspelare » Skivtvättar » Moth RCM

Moth Record Cleaning Machine

Moth Record Cleaning Machine är en bra skivtvätt som inte kostar skjortan. Den kan enklast beskrivas som en uppochnedvänd VPI vilket faktiskt ger en del fördelar.

Hur fungerar tvätten?
Efter att skivan har monterats på mittspindeln sprutar man tvättvätskan på skivan och sprider den med den medföljande nylonborsten. Skivans rotationsriktning kan även ändras så att borsten kan arbeta åt båda hållen, vilket ökar möjlighet att få skivan ren.

Nästa steg är att vända på skivan och upprepa samma procedur på nästa sida. Den våta sidan hamnar nu mot munstycket under skivan. Samtidigt som den andra sidan tvättas sugs skivans våta sida torr underifrån. När sedan den andra sidan skall torka hamnar den nytorkade sidan uppåt i stället för som på andra skivtvättar mot en eventuellt smutsig skivtallrik. Tvättningen blir effektivare tackvare att skivan tvättas och sugs torr samtidigt och risken för återsmutsning av den rengjorda skivan minskar.

Konstruktion
Skivan spänns fast i en mittdel så att den "svävar" fritt i luften utan att ligga på en skivtallrik. Detta gör att det inte spelar någon roll hur tjock skivan som skall tvättas är. Undersidan hamnar alltid rätt i förhållande till munstycket. På t ex VPI måste man justera maskinen för olika tjocka skivor eftersom munstycket skall befinna sig på olika höjd beroende på skivans tjocklek. Men undersidan är alltid på samma höjd på en Moth Record Cleaning Machine.

Den förbrukade tvättvätskan samlas upp i en tank som lätt töms genom en kran på maskinens framsida.

Skivan kan roteras åt båda hållen vilket ger ökad möjlighet att få rent i spåren. Liksom VPI arbetar Moth med en sugdel som suger hela skivsidan på en gång. Detta ger en snabb uppsugning av tvättvätskan men kräver i gengäld en stark luftpump, vilket ger en relativt hög ljudnivå. Som på många andra tvättar kan standardmodellen inte köras kontinuerligt. PRO-modellen har en fläkt som kyler pumpmotorn så att man kan tvätta kontinuerligt.

Byggsats
Moth RCM MkII kan också köpas i byggsats. Det ger helt unika möjligheter att skaffa en riktig skivtvätt till en rimlig kostnad. Alla delar utom låda medföljer i byggsatsen. Måttbeskrivning för hur lådan bör se ut finns med, sedan är det bara att bege sig till brädgården.

Läs mer om hur du bygger din egen skivtvätt

Så här säger pressen


Dela upp betalningen på ditt köp!
Du kan enkelt dela upp betalningen för din skivtvätt.
Välj PayEx Delbetala som betalsätt i kassan.

moth_cleaning_machine.jpg
|
Sortera: Moth RCM