Inkl. moms |   Exkl. moms
Facebook Följ oss på Facebook
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Shoppen » Tillbehör till skivspelare » Skivtvättar

Skivtvättar

Många associerar vinylskivor med knäppar och knaster när man njuter av musiken. Till viss del är detta en del av charmen med mediet men det får naturligtvis inte ta över upplevelsen.

Så vida dina skivor inte har repor så beror dessa missljud oftast på att smuts har samlats och fastnar i spåren. Rent damm kan man ofta få bort med en borste men luften är full av föroreningar från trafiken utanför, fett från matlagning och i värsta fall tobaksrök. Detta kan skapa en film som bilder fast dammkornen och som kan vara svår att bli av med. Skivor som under en längre tid stått undanställda kan visa sig vara angripna av mögel eller svamp.

När du spelar en smutsig skiva så kommer nålen skrapa bort smuts från skivspåret och denna smuts hamnar istället på nålesns spets. I värsta fall kan en hårt nedsmutsad nål förlora möjligheten att spåra skivan vilket kan ge upphov till permanenta skador på både nål och skiva.

Till och med helt nya skivor behöver ofta tvättas. I pressningen används oljor och släppmedel som kan lämna klibbiga rester på skivans yta.

Knosti Ultraljud

Tonar Wash & Dry

Pro-Ject Vinyl Cleaner

Moth RCM

Knosti