- Men hur stor skillnad gör trådarna i väggen?

Det är en av de vanligaste frågorna som vi får när man pratar med kunder om strömkablar och fördelardosor. Även om vi har många nöjda kunder som har byggt om strömförsörjningen till sitt lyssningsrum så har det ju varit omöjligt att demonstrera skillnaden, tills nu.

Tre uttagVi har låtit dra in två separata matningar till vårt lyssningsrum så att vi nu har tre olika uttag som anläggningen kan kopplas in i. De tre uttagen är olika och genom att flytta strömkabeln och göra jämförlyssningar så kan vi nu låta våra kunder bilda sig en egen uppfattning om hur stor skillnaden blir. Tanken är att inte bara kunna uppleva skillnaden mellan en vanlig standarddragning och en dedikerad kabel utan även kunna höra vad skillnaden blir om man går upp i kabelkvalitet.

 

Skillnaden ligger i kablaget och säkringar

Egentligen så borde man inte ha rört det ursprungliga vägguttaget men eftersom standarduttag kan vara elaka mot stickproppar av bättre klass med mjuka stift så valde vi att byta uttaget för att minska slitaget på våra kablar. Därför sitter det Furutech FT-SWS (R) i alla tre positionerna.

ElcentralUttag 1 är en standarddragning med 1,5 mm² kabel i väggen och skarvpunkter i vägguttag, strömbrytare mm. Detta är inte en dedikerad matning och den är säkrad med en vanlig dvärgbrytare (automatsäkring).

Uttag 2 matas med en Supra LoRad 2.5 (2,5 mm²)

Uttag 3 matas med en Furutech FP-TCS31 (3,6 mm²)

Säkringarna till uttag 2 och uttag 3 utgörs av en egen Klangmodul III G till varje uttag. Kablarna är dragna raka vägen från elcentralen till uttagen som sitter monterade i en distansram av massiv ek.

 

Vill du uppleva vad en genomtänkt strömmatning kan göra för ljudet?

Är du en av dem som har funderat på att bygga om strömmatningen till din anläggning, eller är du bara nyfiken på om det kan vara någon skillnad? Det spelar ingen roll vilket, du är välkommen hit och provlyssna. Hör av dig och boka en demo! Vi kan oftast hitta en tid som passar, men vi kan tyvärr inte hantera drop-in.

Vårt lyssningsrum finns i våra lokaler på Tunbytorpsgatan 8 i Västerås.