Nytt på Svalander.se

2017-03-30
Tonar QS-TTO

Tonar QS-TTO

Till skillnad från de flesta andra oljor på marknaden är Tonar QS-TTO (QS turntable oil) speciellt framtagen för att användas i centrumlager på skivspelare.

Oljan bildar en tunn film som effektivt håller de mekaniska delarna i lagret från varann vilket ger en tyst rörelse med minimal friktion. Tonar QS-TTO framställs i laboratorieskala.

Läs mer om Tonar QS-TTO

 

2017-03-18
Audio Technica VM520EB/H

Audio Technica VM 500-serien - Plug and Play

Tre av pickuperna i Audio Technicas VM 500-serie kan fås i Plug and Play-utförande. Detta innebär att de levereras monterade och injusterade på ett HS-10 tonarmsskal.

Läs mer om Audio Technica VM540ML/H

Läs mer om Audio Technica VM530EN/H

Läs mer om Audio Technica VM520EB/H

 

2017-03-18
Audio Technica VM520EB

Audio Technica VM 500-serien

Audio Technicas har gjort om sitt sortiment av MM-pickuper. Den nya uppställningen delas in i tre serier, baroende på vilket av de tre pickuphusen som pickupen har. Detta innebär även att pickuperna inom serien enkelt kan uppgraderas genom att byta nål.

Nu är 500-serien här, med ett brett spektrum av pickuper och prislägen, med både nakna och sammanfogade spetsar samt konisk, elliptisk eller MicroLine-slipning.

Läs mer om Audio Technica VM540ML

Läs mer om Audio Technica VM530EN

Läs mer om Audio Technica VM520EB

Läs mer om Audio Technica VM510CB

 

2017-03-07
Tonar skivställ

Tonar skivställ

Ibland uppnår man det perfekta tillståndet när mängden skivor i hyllan gör att de inte kan välta eller glida och man fortfarande får plats med fler, men i takt med att samlingen växer så brukar detta perfekta tillstånd upphöra.

LP-boxen är tillverkad i kraftig plast och den har två fack med en avdelare. De två smala facken (ca 85 mm) gör att skivorna inte kan glida, välta eller bli hängande utan alltid står upp.

Läs mer om Tonar skivställ

 

2017-03-06
Rega Planar 1

Rega Planar 1

När Rega skulle ersätta instegsmodellen RP1 så nöjde man sig inte med att byta namnet. Planar 1 är förbättrad på en mängd punkter med bland annat ny tonarm, ny motor och nytt tallrik.

Läs mer om Rega Planar 1

 

2017-03-05
Pro-Ject VC-S

Pjo-Ject Vinyl Cleaner S

Pro-Ject VC-S är en enkel och funktionell vakuumtvätt till ett rimligt pris. Tvättens tallrik är ungefär lika stor som skivans ettikett och skivans spår svävar i luften, vilket gör att man inte behöver lägga en nytvättad skiva på en tallrik.

En kraftig motor i kombination med en väl tilltagen vakuumturbin ger en snabb och effektiv rengöring av skivan.

Läs mer om Pjo-Ject Vinyl Cleaner S

 

2017-03-04
Audio Technica VM750SH

Audio Technica VM 700-serien

Audio Technicas har gjort om sitt sortiment av MM-pickuper. Den nya uppställningen delas in i tre serier, baroende på vilket av de tre pickuphusen som pickupen har. Detta innebär även att pickuperna inom serien enkelt kan uppgraderas genom att byta nål.

Först ut är 700-serien med pickuphus gjutet i aluminium. Serien innehåller tre pickuper med SLC-, Shibata- samt MicroLine-nål.

Läs mer om Audio Technica VM740ML

Läs mer om Audio Technica VM750SH

Läs mer om Audio Technica VM760SLC

 

2017-03-03
Tonar No Rumble Pads

Tonar No Rumble Pads

Tonar No Rumble Pads är en smart vibrationsdämpande fot med en udda design. Fotens undersida är fylld av 70 st smala och bredare "piggar" med olika längd.

Fotens ovansida består av ett mjukt, självhäftande material, vilket gör det enkelt att montera foten. Tonar No Rumble Pads säljs i 8-pack.

Läs mer om Tonar No Rumble Pads

 

2017-03-03
Tonar Tonarmskablage

Tonar Tonarmskablage

Tonars tonarmskablage är ett komplett set för att byta ut internkablaget i en tonarm. Trådarna i settet är tillverkade av 99,9999% ren OFC.

Fyra av trådarna är i den ena änden är terminerade med en förgylld hylsa och i den andra änden är skalade och förtenta för att förenkla monteringen. Trådarna är mycket mjuka och följsamma och de är ca 53 cm långa.

Läs mer om Tonar Tonarmskablage