Nytt på Svalander.se

2016-08-31
Tonar Birdie DJ

Tonar Birdie DJ

Tonar Birdie DJ en all-purpouse DJ-pickup med 1/2-tumsfäste. Pickupen har en sammanfogad nålspets och diamanten har en sfärisk slipning.

Läs mer om Tonar Birdie DJ

 

2016-08-31
Tonar E-Flip

Tonar E-Flip och C-Flip

Tonar E-Flip och C-Flip är två bra alternativ när man inte längre får tag i nya nålar till sin pickup. Pickuperna har 1/2-tumsfäste och E-flip har en elliptisk nål medan C-Flip har en sfärisk nål.

Läs mer om Tonar E-Flip

 

2016-08-31
Tonar E-Plugger

Tonar E-Plugger och C-Plugger

Tonar E-Plugger och C-Plugger är två bra alternativ när man inte längre får tag i nya nålar till sin pickup. Pickuperna har T4P-fäste och E-Plugger har en elliptisk nål medan C-Plugger har en sfärisk nål.

Läs mer om Tonar E-Plugger

 

2016-08-28
Tonar Plastipap

Tonar Plastipap

Tonar Plastipap är innerpåsar av högsta kvalitet för LP-skivor.

Påsen har två pappersark inplastade mellan de tunna plastfilmerna för att ge innerpåsen stadga och göra den mer hanterbar. Resultatet blir en innerpåse med mycket bra antistatiska egenskaper som är enkel att använda och hantera.

Läs mer om Tonar Plastipap

 

2016-08-28
Tonar Nostatic sleeves

Tonar Nostatic sleeves

Tonar Nostatic sleeves är innerpåsar för LP-skivor. Påsarnas botten har samma form som en LP-skiva, vilket gör det lätt att få i dem i ytterkonvolutet.

Tonar Nostatic sleeves finns i tre storlekar: 12" - LP, 10" - 78 varv och Maxi, 7" - Singel.

Läs mer om Tonar Nostatic sleeves

 

2016-08-27
Tonar Cherry Headshell

Tonar Cherry Wood Headshell

Tonar Cherry Wood Headshell är ett tonarmsskal för tonarmar med SME-standardfäste. Skalet är tillverkat ur ett stycke körsbärsträ.

Läs mer om Tonar Cherry Wood Headshell

 

2016-08-27
Tonar Top-Q

Tonar Top-Q

Tonars tonarmsskal Top-Q finns nu i fyra utföranden, med fast och löst fingergrepp samt i färgerna svart och brons.

Top-Q är tillverkat av magnesium och har azimutjustering.

Läs mer om Tonar Top-Q

 

2016-08-24
Tonar QS - Vinyl Cleaner

Tonar QS - Vinyl Cleaner

Tonar QS - Vinyl Cleaner skiljer sig åt från de flesta rengöringsmedel för vinylskivor. De flesta vätskor ser ut att nå djupt ned i spåren men i själva verket så lägger de sig mest på ytan. Tonar QS - Vinyl Cleaner har en mycket låg ytspänningen och tack vare detta kan den tränga allra längst ned i skivspåret och lösa upp smuts och avlagringar.

Läs mer om Tonar QS - Vinyl Cleaner

 

2016-08-23
Tonar Woodgoat

Tonar Woodgoat

Tonar Woodgoat är en skivborste med handtag i trä och med mängder av gethår som har packats samman i buntar. Buntarna sitter i två rader med förskjutning vilket gör att de bildar en mycket tät, ca 90 mm lång och 15 mm bred borste. Jämfört med Tonar Wetgoat så innehåller Tonar Woodgoat mer än dubbelt så många gethår.

Läs mer om Tonar Woodgoat

 

2016-08-17

Filmserien om Dual CS 505 är klar.

Nu ligger de sista filmerna om hur Emma rustar upp och sätter igång sin begagnade Dual CS 505 ute. Totalt är det fyra filmer som går igenom rengöring och smörjning, rembyte och hastighetsjustering, pickupbyte och justering samt nålbyte, nåltryck och antiskating.

Filmer om Dual cs505

 

2016-08-05
Knosti Disco-Antistat generation II

Knosti Disco-Antistat generation II

Knosti Disco-Antistat generation II är en vidareutveckling på den gamla Knosti Disco-Antistat. Bland förbättringarna så hittar man t ex en ny skivhållare med en vev som gör rengöringsarbetet lättare och gummitätningar som gör att etiketten skyddas på ett bättre sätt.

Läs mer om Knosti Disco-Antistat generation II